2 nye kørere tilknyttet truppen i Team Fjelsted 2020

Team Fjelsted er i julehumør, og her er et par gaver…

Det er med stor glæde at Team Fjelsted kan præsentere 2 kørere mere til sæsonen 2020

De to kørere er:

Linus Sundström (B)

Dominik Kubera (A)

2 x Thomas om Linus Sundström og Dominik Kubera:

Linus var faktisk den første udenlandske kører, vi ringede til, efter vi havde sagt ja til at skulle gøre et forsøg på at udfylde skoene, efter det flotte arbejde Morten Svendsen og hans team har gjort for Team Fjelsted. Vi kender begge Linus fra vores tid i sporten, og han er en dybt professionel og seriøs kører, der har den dna, der skal til for at kunne nå helt til tops. Linus blev glad for igen at skulle køre for Team Fjelsted, hvilket han også gjorde i 2011, så det er med stolthed, at vi kan få en ‘gammel’ Fjelsted knægt tilbage i folden. Om det var udsigten til igen at skulle køre på de fynske slagger i 2020, der gjorde udslaget, skal vi lade være usagt, men det var en svensk raket, der stillede til start i de efterfølgende store individuelle løb, hvor kun top 3 placeringer var udfaldet. Desværre var Linus involveret i et grimt styrt i årets sidste løb – med bl.a. et brækket lårben til følge. Genoptræningen går dog over alt forventning, og vi er sikre på, at Linus er fit for fight og ultra klar til 2020 sæsonen. 

Linus vandt i 2015 guld i hold-VM med det svenske landshold i Vojens og sølv i 2017 i polske Leszno. Desuden har han haft Wild Card to gange i Speedway Grand Prix Serien i henholdsvis Göteborg og Målilla. I første omgang havde vi forestillet os, at Linus skulle træde til på A-pladsen, hvis Kildemand blev skadet. At Linus så blev kategoriseret som B-kører, er jo bare fantastisk. Med danske Jakobsen, australske Grajczonek og svenske Sundström på B-pladserne, mener vi, at vi har 3 af de absolut bedste B-kørere i Metal Speedway League, og det åbner mange muligheder for holdsammensætninger i 2020, hvis vi er uheldige med skader.

Efter at Linus var på plads, gik jagten ind på en erstatning for Kildemand på A-pladsen, hvis uheldet er ude, og der kommer perioder med skader, hvilket vi krydser fingre for ikke sker. 

Her var tanken at ringe til nogle af vores venner fra SGP-serien og høre dem. Der var stor villighed til at køre for os, men de fleste kunne ikke love at være til rådighed på en onsdag, hvor de fleste matcher i den danske liga finder sted, hvis uheldet er ude for Peter en tirsdag aften i den svenske liga. Peter er vores ubestridte førstevalg som A-kører, og vi er sikre på, at 2020 bliver året, hvor han for alvor viser muskler og viser, at han hører til i den absolutte verdenselite. Det har så udmøntet sig i et par ‘løse’ aftaler, som jo altid er rare at have i baghånden. 

Tankerne gik så på at finde en ung komet, som ville passe ind på holdet, og som vi vidste kunne starte som en raket på de danske slagger, og ydermere måske kunne være en fremtidens mand som fast substitut for vores danske A-kører.

Vi forhørte os i speedwayverdenen, og flere gange blev navnet Dominik Kubera nævnt. Det fik vi så undersøgt til bunds. Kubera er en ung polak, der allerede nu kører med en erfaring, de fleste i den alder misunder. Kubera deltog i 2019 i U-21 VM serien og lå inden sidste runde på en førsteplads. Desværre havde han en mildest talt off day i den sidste runde i tjekkiske Pardubice og endte VM serien 2019 på en tredjeplads. Hvilket jo er en ekstremt flot placering i et meget skarpt felt, som også talte vores egen Frederik Jakobsen. I Team Fjelsted er der også plads til at have dårlige løb, det er herefter op til os holdledere og teamet omkring, at udvikle den enkelte kører og få det bedst mulige resultat ud af det. Vi mener at Kubera er et lysende talent, og vi glæder os til at arbejde med ham.

Det vi lægger vægt på i Team Fjelsted, er at man udover at være en dygtig kører, også skal være en god holdkører og sidst men ikke mindst, være god for vores fans og sponsorer. Her er Linus Sundström og Dominik Kubera forbilleder for mange udlændinge, der indtræder i den danske liga.

Byd dem meget gerne varmt velkommen. 

Vi glæder os meget til 2020, hvor fokus også vil være på de unge kørere i klubben. Fra de helt små på 50 cc, over 85 cc og 250 cc til 500 cc.
Tilgangen af kørere og den positive stemning i klubben giver os alle et boost. De unge er vores fremtid, men vi skal ikke glemme de helt gamle old boys kørere. Det er hos dem guldkornene findes. 

Vi glæder os også meget til at møde alle fansene. I har virkeligt været en stor del af succesen og ikke mindst oplevelsen, når Fjelsted kører. Sidst men ikke mindst glæder vi os til at hilse på alle Jer frivillige. Uden Jer ingen klub. Tak for Jeres kæmpe indsats.

De gyldne ord fremover i tæt samarbejde med FSK:

F.A.R.T

Fællesskab

Anerkendelse

Respekt

Team Spirit

Vi vil ønske Jer alle en glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår.

Vi ses i 2020

Thomas Hartzberg & Thomas Søfeldt

Tilbage til: Nyheder