Peter Kildemand
(A)

Holdkaptajn

Hjemmeside: www.peterkildemand.com

Peter Kildemand (A), 29, har været med siden 2007 og er dermed den kører, som har den længste uafbrudte karriere i Team Fjelsted.
I 2008 opnåede han sølv ved det nordiske U19-mesterskab, bronze ved U21-DM samt en sølvmedalje ved U21-VM for hold, og hans indsats for i Team Fjelsted gav ham en opgradering til B-kører i 2009.
Den plads beholdt han i 2010, hvor han desuden satte et flot punktum for sin karriere på det danske U21-landshold, da holdet erobrede Verdensmesterskabet.
I 2011 debuterede han som holdkaptajn for Fjelsted og udførte sin rolle som ligaens yngste kaptajn med en imponerende loyalitet mod holdet. Det kom bl.a. til udtryk, da han midt i sæsonen pådrog sig en skulderskade og måtte aflyse alle speedwayaktiviteter for resten af sæsonen inklusive DM-finalen og GP-kvalifikationen. Ikke desto mindre var Peter på cyklen igen i hovedparten af Fjelsteds resterende matcher.
Peter var selvfølgelig igen på plads som holdkaptajn i 2012 og 2013 og havde en stor del af æren for, at Team Fjelsted sluttede sæsonen med en flot andenplads i begge sæsoner.
2014 blev knapt så succesfuld for Team Fjelsted, men til gengæld fejrede holdkaptajnen store triumfer individuelt. Således forvandlede han to gange i sæsonen et wildcard til en finaleplads i Grand Prix-serien, han vandt VM med Landsholdet og hentede sølvmedaljer ved både DM og EM.
I 2015 vandt Peter sin første Grand Prix finale foran et fyldt stadion på Casa Arena i Horsens. En sejr der i øvrigt gentog sig i første GP i slovenske Krsko i 2016.
I 2015 kørte Peter Kildemand sin femte sæson som holdkaptajn for Team Fjelsted, som igen erobrede årets sølvmedaljer.
2016 var udover GP sejren – ikke Peters år. Han kom ikke blandt de 8 bedste kørere og fik derfor ikke direkte adgang til GP i 2017. Fik dog tildelt en plads som 1. reserve.
I 2017 valgte Peter Kildemand at forlænge sin kontrakt med Team Fjelsted i 3 år. Team Fjelsted – ikke mindst grundet Peters fremragende indsats i sidste heat – vandt endelig det guld man i alle år var gået efter. 2018 – et skuffende år for Peter og for Teamet, som ellers havde gjort det fantastisk i hele grundserien og i semifinalen – men dommeren var vist ikke samme sted som vi den aften.